Himalaya en Mount Everest

Bergbeklimmen is al jaren een populaire sport. De meeste mensen beoefenen deze sport dichtbij huis, in een indoor klimhal, in de Alpen of in bijvoorbeeld België. Maar niet iedereen vindt voldoende uitdaging in het trotseren van onze Europese giganten. Voor veel enthousiaste bergbeklimmers is de Mount Everest, de hoogste berg van onze planeet, gelegen in het Himalaya gebergte, een doel om naar toe te werken. Maar waar ligt de Mount Everest en waar ligt de Himalaya? Hoe hoog is de Mount Everest eigenlijk? Waar moet u aan denken als u besluit om deze berg te gaan beklimmen? U leest het allemaal hieronder!

Informatie over de Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Met een hoogte van 8848 meter steekt deze bergtop hoog uit boven de rest van de Himalaya, een gebergte in het zuiden van Azië. De eerste bergbeklimmers die de Mount Everest beklommen waren Edmund Hillary en Tenzing Norgay (in 1953). Sindsdien treden veel mensen in hun voetsporen en zijn er al heel wat bezoekers op deze bergtop geweest. Het beklimmen van de Mount Everest is een ontzettend zware klus waar u extreem goede training voor moet hebben gehad. Veel mensen redden de top niet, omdat bergbeklimmen in het Himalaya gebergte ontzettend zwaar en moeilijk is. Het is dus belangrijk om deze klim niet te onderschatten.

 

Waar moet u verder aan denken?

Als u afreist naar Nepal om hier te gaan bergbeklimmen, is het verstandig om ruim van tevoren een visum aan te vragen. Voor Aziatische landen hebt u een visum nodig. Om naar de Mount Everest te gaan, reist u meestal eerst naar India, Nepal of China. Voor deze drie landen hebt u een visum nodig en wij raden het u aan om dit visum op tijd aan te vragen. Als u dit niet doet en u geen visum bij u hebt, mag u het land niet in. Bovendien moet u, zoals hierboven al genoemd werd, extreem goed voorbereid zijn op het bergbeklimmen in de Himalaya en moet u het juiste materiaal bij u hebben, zodat u veilig en verantwoord kunt klimmen. U leest het: het beklimmen van de Mount Everest is niet iets wat u zomaar doet. Het vergt een goede voorbereiding en een extreem goede klimtechniek. Meer weten? Bekijk dan eens dit filmpje:


(c) 2017 bergsport-bpa