Film bergbeklimmen: top vijf spannedste films

In dit artikel vind je de spannendste documentaires en films over bergklimmen. De films zijn vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen.

1. Everest – 2015 Film bergbeklimmen

Everest is een film wat gebaseerd is op de waargebeurde en fatale klimavontuur van Scott Fisher en Rob Hall die verrast worden door één van de heftigste lawine ooit. Hun obsessie verandert meteen in een overlevingsstrijd. Je kunt de film ook in 3D bekijken. Dit maakt de film nog realistischer en spannender. Naast Gyllenhaal en Clarke zijn ook anderen sterrencast in de film te zien, zoals Josh Brolin, Robin Wright, Keira Knightley, Emily Watson en Sam Worthingtonn.

2. K2 –  1991 (Film)

De K2, de twee na grootste berg ter wereld en ook een gevaarlijke berg om te beklimmen. Het is maar liefst 8611 meter hoog en is moeilijk te beklimmen wegens zeer stijl, veelvuldig lawinegevaar en passages waar veel techniek van pas komt. Taylor en Harold, de hoofdspelers, merken dit dan ook die zich laten aansteken door een klimmer die ze tegenkomen tijdens één van hun avontuur.

3. Touching The Void – 2003 (Film)

Een klassiek waargebeurde verhaal over Joe Simpson. Hij probeerde samen met zijn partner Simon Yates de Siula Grande in het Andesgebergte te beklimmen. Het bereiken van de top was een succes, maar de afdaling was een ware tragedie. Eén van hen valt en breekt zijn been. Wil je weten wie het is? Bekijk dan de film!

4. The Summit – 2012 (Film)

The Summit gaat over de dodelijkste dag op de K2 berg in Pakistaan. De Nederlandse expeditie leader Wilco van Rooijen beklimt succesvol de top van deze berg zonder gebruik van extra zuurstof. Hij staat ook bekend als de ‘killer mountain’. Ook in deze film is de afdaling een ware ramp. Hij verdwaald op de K2 en wordt 3 dagen vermist. Alle hoop zijn opgegeven.

5. Meru – 2015 Documentaire

Drie bergbeklimmers beklimmen de berg Meru Peak. Ze moeten zich niet alleen zien te overleven in het gebergte, maar ze moeten ook omgaan met obsessie en verlies zien. Meru Peak is 6660 meters hoog en gelegen in het Himalayagebergte. Het peak ziet eruit als een haaienvin en heet ook daarom de ‘Shark’s Fin’-route.


(c) 2017 bergsport-bpa