Bergbeklimmen: de juiste technieken

Bergbeklimmen of bergklimmen is een fantastische sport. De sport wordt veelal beoefent door mensen die houden van avontuur, uitdaging en een klein beetje gevaar. Toch is het belangrijk om u goed te verdiepen in de techniek en de risico’s achter het bergbeklimmen, omdat het beoefenen van deze sport nooit helemaal zonder gevaar is. In dit artikel vertellen wij u meer over de juiste technieken voor bergbeklimmen die u moet hanteren als u van alpinisme houdt, en geven wij u tevens tips voor het bergbeklimmen. Lees dus snel verder voor meer interessante informatie!

 

De juiste klimtechnieken voor het bergbeklimmen

bergbeklimmen

Goed en veilig een berg beklimmen, wat voor berg dit nu ook is, gaat altijd samen met het toepassen van de juiste klimtechnieken. Het is belangrijk om klimtechnieken goed onder de knie te krijgen voordat u start met het echte werk. Oefeningen om uw techniek te verbeteren kunt u doen tijdens een klimtraining. Een klimtraining kunt u bijvoorbeeld volgen bij een indoor klimhal, waar u als indoor klimmer gaat boulderen om het klimmen goed onder de knie te krijgen. Laat u hierbij altijd begeleiden door een professionele trainer die veel verstand heeft van bergbeklimmen als sport, zodat u zeker weet dat u veilig te werk gaat.

 

 

De volgende stap

Hebt u veel klimtraining gehad tijdens het boulderen? Dan is het tijd voor het echte werk. U kunt starten met het beklimmen van een niet al te lastige berg, waarbij u het klimmen combineert met bergwandelen. Zo kunt u het bergbeklimmen tijdens uw vakantie telkens een beetje lastiger maken, net zo lang tot u een écht pittige berg beklimt waarvoor u de technieken van het alpinisme goed beheerst en u goed weet hoe u met uw materiaal omgaat. Zorg er dus voor dat u goed voorbereid bent en dat u veel oefening hebt gehad. Op die manier haalt u het meeste uit het bergbeklimmen en kunt u er op een veilige en verantwoorde manier van genieten!


(c) 2017 bergsport-bpa