Bergbeklimmen cursus voor beginners

Bent u toe aan iets nieuws en bent u avontuurlijk en sportief ingesteld? Houdt u van de natuur, bent u niet bang voor grote hoogtes en staat u altijd open voor een nieuwe uitdaging? Dan is bergbeklimmen echt iets voor u! Bergbeklimmen is een sport die staat voor avontuur en voor spanning, maar de sport is ook spectaculair en prachtig om te beoefenen. Om deze reden willen veel mensen het bergbeklimmen, of alpinisme, goed onder de knie krijgen. Het is verstandig om dit onder begeleiding te doen door een alpinisme cursus te volgen. Hieronder vertellen we u daar meer over!

Rotsklimmen beginners

Alpinisme voor beginners

Bergbeklimmen kan niet iedereen zomaar. Bergbeklimmen is iets wat u moet leren. Dit heeft te maken met de risico’s die deze sport met zich meebrengt en met de speciale technieken die u onder de knie moet zien te krijgen. Om u dit allemaal op een rustige en goede manier bij te brengen, kunt u de cursus ‘Bergbeklimmen voor beginners’ volgen; een cursus die is ingericht op mensen die nog geen ervaring hebben met alpinisme, maar die hier wel graag een start mee zouden willen maken. Hieronder leest u wat u allemaal kunt verwachten van zo’n cursus.

 

Wat leer ik tijdens een bergbeklimmen cursus?

Tijdens een cursus bergbeklimmen leert u een heleboel. Er wordt ingegaan op de diverse klimtechnieken die er zijn, afhankelijk van het soort bergbeklimmen waar u geïnteresseerd in bent. U kunt bijvoorbeeld interesse hebben voor ijsklimmen, een vorm van alpinisme waarbij u tegen rechtopstaand ijs omhoog klimt, maar het kan ook zijn dat u meer interesse hebt in het rotsklimmen, een vorm van alpinisme waarbij u rotsformaties trotseert in de prachtige gebergten van bijvoorbeeld België, Frankrijk of Spanje. Naast het krijgen van informatie over klimtechnieken, gaat u tijdens de cursus ‘Bergbeklimmen voor beginners’ ook in de praktijk aan de slag. Door middel van muurklimmen ontdekt u of u de sport écht leuk vindt en of u er aanleg voor hebt. Een leuke stap om kennis te maken met deze uitdagende sport! Lees hier ook welke uitrusting je nodig hebt voor bergbeklimmen!

bergbeklimmen cursus


(c) 2017 bergsport-bpa